miercuri, 23 septembrie 2009

Sarmana patrie...





Toata lumea se plange de tara asta...si exista si motive pentru asta....insa nu cred ca tara e de vina...vinovati sunt oamenii care locuiesc in ea.
Totul porneste de la cei care o conduc...aceia pretind ca se gandesc la binele tarii ...numai vorbe..asa striga sus si tare si Nae Catavencu....care se folosea de "tarisoara" lui doar pentru a impresiona auditoriul...cam asa fac si ei...
Viata buna domnule prin salile parlamentare...cafeluta,ziare....un somn bun pe mesele de pe acolo...salariu "pe masura"...si  cand se trezesc din siesta de amiaza...isi mai aduc si ei aminte..si elaboreaza si ei o lege....sau o sterg de praf pe alta si o introduc...20% daca se gandesc cu adevarat la cum sa puna Romania pe picioare...asta in cel mai fericit caz...
Micsoreaza salariile unor bieti oameni....dar pe ale lor..evident ca le maresc...

Mor oamenii din diverse cauze.....insa nu se investeste in cercetarea medicala..poate in cine stie ce chestii ascunse..Medicii se uita la tine...doar daca le arati banii intai..si...si atunci...nu isi dau mare interes sa te faca bine...Medicii buni au plecat din cauza conditiilor...
Oamenii grav bolnavi care au nevoie de sprijin financiar...tot de aceia cu inima buna sunt ajutati...aceia care din putinul lor...dau si altora.cei care au cu ce.....oameni cu stare,politicieni...sunt prea ocupati in vacanta lor in Hawaii...ca sa le readuca sanatatea bietilor oameni.
Cultura se ofileste....oamenii aia care ne hranesc sufletul, care ne lumineaza fiecare zi si care ne aduc zambetul pe buze...oamenii aia nu sunt tratati cum merita.
Exportam ce avem noi bun...si ramanem cu firimiturile aruncate de altii....cum e posibil sa dam noi rosia aia gustoasa si aratoasa, pe care a cultivat-o taranul roman, cu sudoarea fruntii sale, cu drag si rabdare......pe niste chimicale care nu fac altceva decat sa ne micsoreze speranta de viata.
Avem peisaje frumoase...insa nu stim sa le valorificam...in schimb le distrugem,defrisam,poluam.
Oamenii pleaca dincolo la mare....pentru ca nu li se ofera serviciile dorite....le-am avea..insa..nu ne deranjam sa le oferim.

Nu tara se duce de rapa...noi o impingem in ea.
Rauteatea,egoismul,avaritia,dezinteresul,lipsa de moralitate...a oamenilor, toate astea au adus Romania in situatia actuala.
Nimeni nu face nimic...se complac in starea asta de neputinta.
Daca fiecare ar face ceva...situatia s-ar schimba...

In final totul depinde de noi...

Niciun comentariu: