vineri, 6 noiembrie 2009

Sensibilitate muzicala


*Am cam ramas in urma cu postarile, intens programul..
Ma revansez acum.


Muzeul Casa Muresenilor din Brasov organizeaza in fiecare miercuri cate un eveniment cultural, intitulat "Recitalul de la ora cinci". Se canta opera, se recita poezii...etc.
Pe 28 octombrie am gustat si eu o ora de cultura.

Acest recital a avut titlul "Chiot".
Au incantat publicul soprana Mirela Zafiri si  pianista Ana Maria Ciornei.In cadrul acestui eveniment a avut loc si lansarea celor  doua albume a celor 2 artiste, care au colaborat pentru realizarea lor.

Un cd este acesta
Al doilea cd contine lucrari compuse de maestrul Mihail Jora.

A fost ca o adiere de primavara.
Am ajuns acolo vesela si nerabdatoare;Am prins .loc bun. Ma asteptam sa fie frumos, si a fost. O ascultasem  pe doamna Zafiri, insa acum era prima oara cand o auzeam pe viu. E frumoasa si talentata.
Imi era asa dor de muzica...inima mi-a tresarit de bucurie cand a inceput pianul sa cante...
 A cantat de pe albume..George Enescu..si "Lieduri" de pe cdul Mihail Jora.
Imi place liedul, parca are ceva special, fata de celelalte.

E fascinant sa ai in fata ta o asa priveliste, o voce de privighetoare care te face sa crezi ca totul e un vis si o pianista minunata, care atinge clapele cu atata drag si cu atata pasiune;
Iubesc oamenii profunzi, si sa le vezi pe amandoua lasandu-se in voia muzicii, inchizand ochii si daruind atata gratie si frumusete, parca era ceva rupt din paradis. Artiste desavarsite, care merita toata dragostea din lume.
Am vibrat de emotie tot recitalul si ma bucur ca am fost martora la acest minunat eveniment.
(In ceea ce priveste lansarea, in opinia mea este un proiect indraznet. Nu prea sunt cduri de opera la noi, ceea ce e pacat. Umplu piata aceia care au 1% vocea si 99% studioul in spate...si muzica adevarata parca este ignorata. Trist!)

Sper sa mai am placerea sa le mai vad...

Un comentariu:

elena marin-alexe spunea...

Ai gusturi alese, frumoasa melomana!
Te imbratisez cu drag!