vineri, 2 octombrie 2009

Muzica, o expresie a sufletului






Muzica, la fel ca si celelalte forme ale artei este o expresie a sufletului. Nu stiu ce zic expertii,  insa dupa mine asa este.
Artistii isi gasesc muze care sa ii inspire, insa intreaga viziune porneste din suflet.  Acolo se intipareste toata "povestea"...si apoi este transpusa si adusa la viata.
Artistii se exprima prin muzica lor, ea este o maniera de a comunica..emotii, sentimente, trairi;

Muzica este aerul meu, fara ea viata ar fi un desert pustiu. De cand am inceput lectiile de canto parca sunt o alta eu, o eu mai luminoasa; a adus soare in lumea mea, ceea ce sunt eu azi, cum simt si cum gandesc..ea a modelat.


*Micile mele teorii*






Consider ca mai presus de toate muzica vine din inima-o faci din inima si daruiesti..ce daruiesti? iubire, emotie...ce ai tu mai bun. Evident si toate celelalte sunt importante...tehnica are trebui sa fie un fel de "Biblie" pt cel care canta,avand in vedere ca aceasta ajuta f mult.


Cand ascult un artist nu ma ghidez dupa nu stiu ce trenduri sau topuri:cine cel este mai tare sau whatever..il ascult pe acela care reuseste sa ma miste,care reuseste sa ma proiecteze, chiar si pt cateva momente, intr-o alta sfera, o sfera a frumosului, a idealului,care imi transmite ceva si care imi "imprima" o anumita stare..ACELA care a reusit asta,ACELA este "tare" pt mine.

Cu ceva timp in urma am auzit la tv un citat care m-a pus pe ganduri, suna cam asa:"Perfectiunea nu consta in a canta fiecare nota perfect, ci in a canta cu sufletul"( ceva de genul..nu stiu cuvant cu cuvant:), apoi s-a adaugat un citat de G.Enescu.."Perfectiunea nu ma intereseaza, ce conteaza in arta e sa vibrezi tu insuti si sa ii faci pe altii sa vibreze". Aceste doua citate m-au facut sa reflectez.. Doamna prof. Circiu Evelina(pe care o iubesc pt felul dansei de a fi) spunea odata ca profesorii simt emotia elevului..(pe la examene etc) si cred ca si ascultatorul simte emotia celui care canta..de aceea pt mn este important ca acela care canta sa imi transmita ceva..sa ma faca sa vreau sa il mai ascult odata, si inca o data...o eternitate...si de ce nu..sa ma duca in delir...


In ceea ce priveste instrumentele muzicale...ador sunetul produs de vioara...cred ca vioara reda profunzimea sentimentelor..in special pe cea a durerii..asa percep eu..dupa vioara ador pianul....apoi harpa, naiul  si restul.
Poate  suna bizar asta insa daca ar fi sa aleg cum sa mor...as alege sa mor pe sunet de vioara...restul nu se stie oricum insa asta as vrea sa fie ultimul sunet pe care il aud pe lumea asta.


Muzica e bogatia mea....


2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Felicitari pentru articol.Sensibilitatea nu-ti este straina....ba din contra.
Muzica este de origine divina si fara ea sufletul nostru s-ar usca si am deveni ca un tinut arid, lipsit de viata...
Muzica pe mine ma incarca .....
Hai da-mi voie sa te salut cu flori si aromele tomnatice de prin tinuturile Vrancei!

Fleur du May spunea...

Multumesc:)

Primesc cu drag florile si aromele de toamna din Vrancea.
Va salut si eu cu miresmele toamnei din Brasov:)