luni, 12 octombrie 2009

Iubirea






Iubirea ma fascineaza, a fost intotdeauna o enigma pentru mine. Iubirea apare pe neasteptate si se cuibareste in inima ta, o strange cu bratele-i firave si nu mai vrea sa plece niciodata, vrea sa traiasca etern acolo.
Totul incepe cu un fior pe care il simti in intreaga ta fiinta, apoi iubirea isi arata aripile gingase de fluture si iese la suprafata; simti cum nu ai simtit vreodata, ai bucurie in fiinta ta, ai lumina, ai culoare, lumea devine un loc mai bun, doar pentru ca iubirea cu a ei putere o face sa fie asa.

Iubirea este sincera, Iubirea nu este egoista, Iubirea nu il raneste pe cel drag, ci il ajuta sa zboare mai departe atunci cand aripile sale par a fi uitat zborul. Iubirea este cel mai nobil sentiment, te inalta si nu te coboara, iti modeleaza sufletul;

Iubirea poate fi impartita in mai multe categorii:

Iubirea pentru prieteni - cei adevarati care sunt alaturi de tine neconditionat

Iubirea pentru parinti - pentru ca ei ne-au dat viata si  au pus bazele educatiei noastre si ne-au indrumat pasii pana la maturitate, si inca o fac si atunci pentru ca parintele, parinte ramane pana la sfarsit.





Iubirea pentru profesori - pentru ca ei au construit ce au inceput parintii, pentru ca ne-au dus pe o calea reusitei si pentru ca vorba lor blanda ne-a alintat uneori sufletul mult prea neincrezator si melancolic.


Iubirea pentru fiinta iubita .....o iubire pe care nu stiu sa o descriu prea bine.




O iubire frumoasa, intensa; cand inchizi ochii, ii vezi chipul lui/ei,  ii simti mangaierea in adierea vantului, ii auzi glasul in susurul izvorului, ii vezi privirea in clar de luna, totusi suspini ca este mult prea departe.
Ai nevoie de el/ea ca de aer, e lumina ta, este izvorul tau in desertul pustiu.

Iubirea continua si dupa moarte? Tot ce e posibil.
Filmele "Ghost" si "What dreams may come" portretizeaza asta f bine.
In primul Sam moare in bratele lui Molly, si ramane langa ea chiar daca ea nu il simte, pentru a o proteja;
In al doilea pers masculin moare, dupa ce ii mor cei doi copii; ajunge in rai si  acolo vede un copac ..pe care sotia sa il pictase..pe pamant. De durere, aceasta se sinucide, insa ajunge in iad, asa ca domnul nostru traverseaza iadul dupa a lui iubita...ce se intampla...urmariti filmul si veti afla...eu am plans mult la el..aproapte tot filmul, pentru ca nu imi venea sa cred ca exista atata iubire...

Toata discutia asta ma face melancolica, iubesc in felul meu, insa primesc putin inapoi.
As vrea sa iubesc si eu ca o nebuna, pana uit sa mai respir, pana simt ca ma sufoc, as vrea sa fie cineva acolo care sa vrea sa mute muntii pentru mine, si care sa ma iubeasca sincer, fara ascunzisuri.
Detest minciuna si nu pot fi superficiala, asa ca deviza mea este: Totul sau nimic.
Cat despre iubirea eterna..exista, insa in cazuri rare; Oamenii nu stiu sa  o aprecieze si o lasa sa moara, sa se piarda in durere.

Iubirea este totul.


5 comentarii:

Andra Dan spunea...

Ce frumos vorbesti... si asa si este, insa de ar fi numai asa... devine complicat odata cu faptul ca iubirea se naste in...oameni, iar oamenii sunt asa cum sunt: in toate felurile. Nu stiu cati oameni iubesc neconditionat. Uneori am impresia ca eu nu fac asta mereu, insa mi-as dori sa pot. Uneori cred ca asa este, insa... ai zis bine, iubirea te lasa liber. Oare cati putem sa facem asta? E complicat, iti zic ! :))
Sa dea Dumnezeu sa traiesti asta...te vad o mireasa frumoasa care nu stie sa isi stapaneasca lacrimile...o sa fii minunata, si, nu te grabi, si nu o astepta, caci iubirea aceea "nebuna" vine fix la momentul...cel mai ciudat, si iti schimba viata cu totul.

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Mi-a placut mult filmul "What dreams may come" .

Fleur du May spunea...

eiiii dear, nu ma grabesc sa fiu mireasa, inca.
Multumesc de comment:)

Fleur du May spunea...

Si mie Anielle, il ador, m-a miscat profund.
Multumesc Andrei pt recomandare:)

Nica Diana spunea...

hmm .. iubirea nu este totul ...
dar piesa asta face totul <3 e minunata mai ales ca o canta Sarah B <3