duminică, 4 iulie 2010

Titanic


Azi ma plictiseam si am dat pe Hbo din intamplare, unde am descoperit ca se difuza unul din filmele preferate: Titanic.Mi-a tresarit sufletul de bucurie. Acest film este mai presus de cuvinte...reflecta frumusetea iubirii, tragedia si realitatea cruda-nu ne putem impotrivi fortei naturii si a lui Dumnezeu.

L-am vazut de o multime de ori, insa mereu plang si ma emotioneaza ca si prima oara. Si sunt sigura ca o sa il mai vad si ca o sa plang...

Pentru ca doi oameni se intalnesc pur si simplu, se privesc si isi deschid sufletele si dragostea li se cuibareste in suflet, pentru ca asta se intampla intr-un mod rapid si da nastere unui miracol, acela al iubirii.Pentru ca el a patruns in viata ei si ea in a lui, si clipa putreda s-a transformat in roua, pentru ca au vazut cu inima si au gandit cu inima, pentru simplul fapt ca o iubire asa pare ireala si merge dincolo de moarte. Pentru ca imi trezeste simturile si imi dau lacrimile, deoarece eu nu cred ca asa iubire poate exista, o iubire adevarata exista? aici o vad, o simt; in realitatea asta crunta nu vad decat minciuna si falsitate.




Pe langa aceasta poveste de iubire, la care ma inchin, capodopera asta ofera imaginea societatii din vremea aceea: nobilii si oamenii simpli. Se face diferenta din toate punctele de vedere, si atunci cand vaporul se scufunda, cei de la  clasa a III-a sunt lasati la urma...si azi banul si coruptia sunt la putere.


Adaug, imaginea dureroasa a scufundarii, in care oamenii sunt disperati, se arunca in gol, fug pe unde apuca...si mor.

Si...cei doi soti care isi asteapta finalul imbratisati in pat-tablou inaltator si de o durere profunda.Sa fii de piatra sa nu ramai miscat la asa ceva.

Mica orchestra care a cantat fantastic si au fost demni pana la capat, si solidari.

Scena cand o parte a navei se scufunda si cealalta ramane suspendata, si oamenii se tin de unde apuca, iar preotul ingrozit si constient de ce se intampla se roaga impreuna cu ei. In clipe din acestea oamenii se intorc spre Dumnezeu, insa niciodata nu e prea tarziu daca te caiesti la timp.

Costumele, toata situatia, actorii, credibilitatea, emotia...


Si multe altele...
Jos palaria pentru acest film minunat!!!!!





Sa nu uit de melodia superba!!! In acest videoclip sunt vocile celor 2 artiste care au colaborat pentru acest film. Sissel trebuia sa cante initial My heart will go on, nu a mai fost asa, insa a inregistrat alta melodie  in schimb.Eu zic ca ambele au facut o treaba minunata!!!

7 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Acest film mie personal mi-a marcat viata alaturi de alte filme ca\;Pianistul, Lista lui Schindler si altele.Titanic insa este filmul pe care l-as urmari la nesfarsit.. cu aceeasi emotie si interes. Faptul ca a fost redata cu astenticitate reactia oamenilor cand erau siguri de iminentul sfarsit, m-a fadut sa meditez la propria mea viata vis-a-vis de relatia cu Isus Mantuitorul meu.
Felicitari , si gusturi alese floare de mai!

elena marin-alexe spunea...

Scuze py greseli caci lucrez fara ochelari caci i-am uitat acasa eu fiind la Cluj.
autenticitate, facut, oite ca am reparat ceva, dar or mai fi....

Ana Gabriela spunea...

e minunat filmul draga mea May...si eu plang la filme si o spun fara rusine:))

Fleur du May spunea...

Doamna Elena, stati linistita, suntem intre prieteni;) am inteles ideea asa cum este ea.

Multumesc pt remarca!

Fleur du May spunea...

Razulita, este minunat, minunat!! si eu plang la filme si muuult. Pupici!

Lorelei spunea...

Categoric,filmul asta a fost filmul muuultor ani din copilaria mea...Cred ca l-am vazut de cel putin 4 ori si mi-a placut atat de muult,credeam ca ori de cate ori l-as vedea n-o sa ma plictisesc de el...Dar vremurile s-au schimbat,oricum,pentru mine,ramane filmul copilariei mele...

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Este unul dintre filmele mele preferate. Nu m-as plictisi niciodata de el.