vineri, 18 iunie 2010

S-a mai stins un suflet tanar


Azi sunt 2 saptamani de cand sufletul sau s-a inaltat spre ceruri. Un baiat atat de tanar-25 ani, atat de frumos, de cumsecade si la locul lui, sa moara intr-un accident stupid, din inconstienta unui sofer baut si cu mania vitezei si a tipei care i-a lasat sa plece...la varsta asta cand visezi, iti faci planuri, iubesti.
Asta arata inca o data ca un anturaj nepotrivit iti face rau.

Trebuia sa plece saptamana trecuta pe vas, dincolo..dar nu stia ce i-a fost pregatit.
Asa ca in ciuda sfatului mamei sa ramana acasa, a luat masina mamei si a plecat cu inca doi baieti unde acasa la o anumita fata...evident au baut ceva pe acolo, apoi pe la 5 dimineata au plecat.
Baiatul care a condus era cel care merge de obicei cu foarte mare viteza, ceilalti nu aveau carnet. Acul atinge 180 km la ora...masina merge in sant mult timp, se loveste intr-un stalp si apoi se rastoarna in apa. Intuneric..
Cel din spate a reusit sa iasa sa cheme ajutor, au venit oameni si i-au scos din masina, numai ca lui nu ii mai puteau face nimic..s-a stins. Cu multe lovituri la cap si sangele care i-a invadat plamani."A cazut" cum zicea I.

Cel de la volan a fost scos si el ranit, l-a sunat pe tatal sau..un om cu bani deh,care a ajuns inaintea politiei. Au incercat sa musamalizeze treaba sa nu pice el vinovat asa ca atunci cand domnul politist nervos a intrebat: Vreau sa stiu cine era la volan?? ei au zis...V! ce mai putea el sa zica..a tacut pe vecie. Atunci au vazut acul oprit la 180. In zona Moeciu de Sus daca mergi cu viteza asta rezulta sinucidere curata.
A sosit si ambulanta, i-au luat pe toti 3. S, cel care a condus a avut si el lovituri la cap, urmand o interventie medicala.M, cel care a stat in spate, nu a avut decat taieturi pe fata si altele nu foarte grave, in schimb V. nu a avut noroc. Asa i-a fost scris in destin? pai imi vine sa calc in picioare foaia care scrie asta, sa o rup si sa o arunc, nu e normal, nu e corect..de ce sa moara atatia oameni tineri? de ce? asa a vrut Dumnezeu? Doamne, inca mai e criza si in ceruri?

L-au pregatit pentru ultimul drum, au adus si fanfara. Mama a fost cu lumanare, eu nu am putut, mi-a fost frica.Desi de cei vii trebuie sa ne temem..Eram afara cand au trecut si cand am auzit cantecul trist al fanfarei, nu imi puteam opri lacrimile, sarmanul a murit nevinovat si fara o lumanare, si-a vazut viata, mama, tot si s-a dus.

Sufletul mamei ravasit de atata durere nu vroia sa accepte ca baiatul ei frumos nu se va mai trezi niciodata, cred ca si prietena lui era la fel.Cand a venit preotul spaima s-a instalat...pentru ca vroiau sa i-l ia si urma sa nu il mai vada niciodata. La biserica a fost un chin si mai mare, sa vezi tu omul tau drag bagat in groapa aia urata, sa te intrebi daca nu ii este urat, daca nu ii este frig, daca nu plange, daca nu ii e dor...si sa arunci pamantul peste el, de parca ar fi o frunza care o poti ascunde cu ceva.Si atunci sa vrei sa te arunci in gol, sa fii acolo cu el, sa nu fie singur si abandonat, sa se curme durerea. Cel mai trist peisaj din viata unui om, imi este frica de moarte. Si tatal, care 20 ani nu i-a pasat de el, apare acum si ii reclama mamei ca de ce l-a lasat sa se duca cu ceilalti...Poftim???? Unde ai fost in cei 20 ani cand il durea, cand avea febra, cand avea nevoie de o imbratisare? mai ai pretentii sa reclami ceva? Nu spun ca nu il doare dar...este rusinos ce a facut.Sa invatam ceva: sa le spunem celor dragi ca sunt importanti, si sa le fim alaturi, maine poate nu mai apucam.Viata- un fir de ata...O sa merg si eu sa ii pun o lumanare si o sa-i vorbesc, sa nu ii fie urat.Desi cimitirul imi lasa un gol in inima.Daca ne nastem spre a muri si e totul wow foarte firesc, de ce trebuie sa fie atat de dureros si sfasietor? de ce omul trebuie pus in pamant sa il manance toate cele? oare cei plecati in cer, ne pot vedea, ne pot auzi??

Poate suna ciudat, dar eu sper ca ne pot auzi si vorbesc cu bunicii mei cateodata, le povestesc ce nu am apucat, ce as fi vrut, desi nu i-am cunoscut niciodata.Si seara inaintea examenului de engleza, ma gandeam la Teacher si parca am simtit ceva inexplicabil, ceva intens, de parca ar fi fost acolo cu mine, nu stiu daca era asta sau doar gandul meu.

Revenind la tragedie, toti stiu ca cel vitezoman a condus, desi tatal incearca sa o ascunda si acum da vina pe celalt care a stat in spate, e parinte, insa cum sa acuzi un nevinovat ca sa ii ascunzi greaseala care a costat o viata ? Sper ca cei doi care au scapat sa reflecte si sa invete din greseala, NU te urci la volan cand esti baut!! Eu nu m-as mai urca la volan niciodata dupa asa ceva, dupa mine sa ii se suspende carnetul pe vesnicie...de parca nu ar mai conduce si asa. Si eu conduc si vad zi de zi vitezomani care depasesc fara sa se asigure, si se mai intreaba lumea de ce Romania are o rata mare de oameni care mor in accidente rutiere. Imi fac mereu cruce cand plec, in speranta ca Domnul ma va ocroti si ma voi intoarce in siguranta, nu stii niciodata ce se poate intampla.Mama vrea sa faca dreptate, din pacate nimic nu il va mai aduce inapoi:(. Poate va exista dreptatea divina..


Dumnezeu sa te ocroteasca in pace V.!  acum esti intr-o lume mai buna, desi noua ne e atat de greu sa acceptam.

P.S Ieri l-am vazut pe cel care a cauzat, conducea si nu avea nici o grija...se pare ca a uitat tot si ca nici macar nu l-a afectat, conduce iar! ca sa mai duca la pierzanie si pe altcineva, o fi crezut domnul politist, daca se zice ca tatal ar fi mutat masina si l-ar fi pus pe V. la volan..sa fie credibil! Este ingrijorator cum unii nu au pic de constiinta si sentimente, sunt niste hiene avare, care cred ca daca au bani, toata lumea le este la picioare si ei sunt stapanii. Sunt josnici si patetici!

2 comentarii:

David Octavian spunea...

Dumnezeu sa il odihneasca.
Sper ca cel ce a facut asta sa nu mai aiba nici o clipa de liniste.Dar,din pacate,sunt convinsa ca va uita repede.Asa tata......asa fiu...

Ana Gabriela spunea...

sincere regrete...

va exista cu siguranta dreptatea divina...