luni, 22 noiembrie 2010

Adio voce calda, adio chip de inger!


                                                         sursa poza:roxanabriban.com


Sincer, ma doare sufletul ca trebuie sa scriu in asa conditii, despre asa tragedie. Dar trebuie sa o fac, pentru a aduce un ultim omagiu acestei artiste, acestui om.


De ce a cazut atat de brusc cortina? De ce orchestra s-a oprit? De ce toti au ramas fara glas, intr-un soc mut? De ce nu te mai aud? De ce a trebuit sa pleci?...pentru ca acea clipa nu a mai contat, pentru ca durerea... durerea ti-a imbatat sufletul, si nu am apucat sa iti spunem..mai ramai!


Cati mii de artisti va trebui sa mai plangem? Cati oameni buni? De ce nu se mai termina odata nedreptatea, cu indiferenta, cu superficialitatea? De ce un artist este ranit asa de tare, incat trebuie sa plateasca cu pretul vietii indepartarea de scena? Merita scena un sacrificiu atat de mare?


Multe intrebari imi inunda sufletul. Si imi pare rau, ca vroiam sa ii scriu ca ii apreciez munca, atat eu cat si cateva persoane din afara. Va dati seama? Un artist sa fie apreciat si cunoscut de altii din afara, si nu admirat de propria lui tara.Sa fi schimbat sau nu vorbele mele ceva, nu stiu. Cert este ca e prea tarziu acum.
Multi sar din toate partile ca sacalii sa judece, presa face taraboi pe tema asta, deh au gasit ceva de auditie. Eu una nu o judec, pentru ca nici unul dintre noi nu suntem perfecti, mai presus, avem greselile noastre, momentele noastre de delir, de slabiciune.Doar Dumnezeu e in masura sa o faca! Cat despre ziare...unde ati fost stimabililor pana acum? ati promovat-o vreodata? lasati circul ca sunteti atat de patetici!


Eu o voi purta mereu in amintire, ca pe o nestemata de pret. Ca pe cineva care a daruit mult in arta, si care inca mai avea de daruit.Pacat de frumusete,talent,sensibilitate, care i s-a intors impotriva.


Adio Roxana Briban! Si Dumnezeu sa te ierte! Pentru ca stim cu totii ca locul tau nu este in intuneric, ci in corul ingerilor.


In memoriam:

O artista sensibila, capabila de cele mai profunde trairi.
Si un videoclip la care am comentat si eu,umil, acum un an...

Ne pierdem valorile:((

5 comentarii:

hidroizolatii spunea...

Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace, insa din punctul meu de vederea moartea Madalinei Manole am crezut ca va transmite un semnal de alarma catre astfel de persoane...ce vor sa-si ia viata, indiferent ca-ti pierzi voocea..concertele-ti scad..etc..moartea nu e o solutie pentru nimeni, parerea mea!

Fleur du May spunea...

@Hidroizolatii, sunt total de acord cu tine, moartea nu este o solutie.
Si cred ca vor mai fi cazuri de genul,din pacate, desi din fiecare ar trebui sa invatam cate ceva.

Cat despre pierderea vocii, cred ca este o mare aberatie lansata de cineva, pentru a o descredita.

Pentru un artist, e cumplit de greu sa nu poata canta, asta e viata lui, si uite ca imensa sensibilitate s-a intors impotriva ei. Si e trist pentru ca avea un talent special, pentru care trebuia sa lupte indiferent de piedici.

ARIPI DE FLUTURE spunea...

dumnezeu s o odihneasca

kis spunea...

este sigur ca Dumnezeu nu o mai poate ierta , ca si cum e sigur ca nu canta in corul ingerilor!
nu sant sarcastic este un crud adevar! pacat ca unii ajung la astfel de gesturi!

Fleur du May spunea...

Kis,

Dumnezeu este in masura sa judece, eu nu sunt in masura sa judec.

Fiecarui om care moare ii spui Dumnezeu sa il ierte, indiferent de circumstantele mortii sale.

Cat despre locul in corul ingerilor, m-am referit ca acolo ar fi trebuit sa mearga in mod normal, pentru toate bucuriile pe care le-a oferit omenirii si pentru sufletul ei sensibil.

In rest nu stiu ce sa mai spun, regretele sunt tardive. Insa si noi oamenii trebuie sa fim mai indulgenti, mai iubitori si intelegatori cu cei din jur.

O vorba buna, o incurajare, un ajutor, un zambet pot aduce alinare, iar lipsa lor poate costa o viata!

Este infiorator de trist ce se intampla, dar poate ar trebui sa facem si noi ceilalti ceva, pentru a diminua altfel de cazuri.


O zi buna sa aveti.