miercuri, 30 iunie 2010

Il dolce suono




"Il dolce suono'' o arie superba din fascinanta opera a lui Donnizetti-''Lucia di Lammermoor".

Interpretarea doamnei de fata mi se pare cea mai frumoasa dintre cele auzite, nu ca celelalte nu ar fi, insa ma misca cel mai tare aceasta.

Inva Mula a fost vocea filmului Fifth Element,  sa se stie, a fost multa confuzie, unii inca nu stiu ca ea a colaborat pentru acest film si cred ca ar fi altcineva, eu una sunt lamurita, dat fiind faptul ca am ascultat foarte multe minunatii din repertoriul ei.

sâmbătă, 26 iunie 2010

Ouverturi de opere



Care va place cel mai mult? Eu cred ca toate au ceva minunat in ele insa cum am o mare afinitate pentru Mozart si Beethoven...acelea au un plus la mine.

vineri, 25 iunie 2010

Citatul zilei



"Ranile sufletului se deosebesc de celelalte prin aceea ca se acopera, dar nu se inchid; mereu dureroase, mereu gata sa sangereze cand le atingi, ele raman in inima vii si deschise." Al. Dumas

joi, 24 iunie 2010

Parfum de sunet


Am descoperit comoara asta pe un blog muzical. Ilustreaza genialitatea unui compozitor care se incadreaza in lista preferintelor mele: Giacomo Puccini si contributia acestuia la bogatul si fascinantul patrimoniu lasat operei italiene. Muzica lui mi-a patruns in suflet si m-a miscat, o muzica eterna, sublima, care te poarta pe cele mai inalte trepte ale creatiei. Congratulations BBC for such an outstanding documentary!

Traiasca OPERA! VIVA L'OPERA!!





 










miercuri, 23 iunie 2010

Ceea ce iubesc...




Ma gandeam sa pun cap la cap o lista cu ce imi este drag si a iesit in urmatorul fel:


Opera











Fructele
Pentru aroma lor si mireasma cu care ma imbie, plus ca sunt mult mai sanatoase decat dulciurile;











































































Animalele






 Ador rasa asta, poate pentru ca a mea catelusa apartine acestei rase...


 Puisorii cu al lor puf de ''matase'', azi m-am jucat cu puisorii bunicii, erau asa de draguti.


Pizza















 Prajiturele


















 Clatitele


















 Pastele cu sos

Cartile captivante 
Filmele bune



Sa te lasi cuprins de intensitatea si magia artei...

Natura





luni, 21 iunie 2010

Singuratate


Inchizi ochii si te lasi purtat de gand...
Parcurgi  un labirint si te cuprinde o infiorare de gheata, te simti pierdut, fara scapare..
intr-o lume nemiloasa, in care oamenii nu iti aud plansul launtric, in care nimeni nu te asculta. fiind prea ocupatide propriile lor idei sau ganduri avare, in care domina falsitatea, egoismul si rautatea, si in care pana si "prietenii'' iti ranesc aripile si te prabusesti insangerat...si doare.
Te simti ca o randunica trista, care a esuat in zbor si pe care toti o ignora; cad frunzele si ramane sub matasea aramie a singuratatii, pustie,iar lacrimile i se transforma in sange. Simti cum o mare iti cuprinde simturile si parca te scufunzi, asemenea unei scoici ce sta pierduta in infinit.
Esti ca o stea ce cade, luna iti duce dorul si se intuneca iar cerul devine un camp de lupta si arunca fulgere ale tristetii transformate in otrava...
Tabloul sufletului nu mai ramane colorat, l-au inundat raurile durerii si totul se transforma-n lacrimi amare.
..........................................................................................

Iti dai seama ca esti singur...si pustiu.
                                                                                         
Fleur du May

vineri, 18 iunie 2010

Duetul florilor



Schimbam un pic tonalitatea trista prin acest minunat delir.Se putea fara putintica opera?:))
Imi plac multe din intepretarile Elinei, si ascult si Anna cateodata.
Anna- soprana, un spinto-lyric dupa mine- in argintiu, si Elina-mezzo soprana, in rosu, superba rochita.

Frumusetea acestui duet este dat si de faptul ca vocile lor se potrivesc, ceea ce se intampla mai rar, fraza muzicala curge armonios si iti patrunde in suflet.Armonia te poarta spre culmi ale trairii.

S-a mai stins un suflet tanar


Azi sunt 2 saptamani de cand sufletul sau s-a inaltat spre ceruri. Un baiat atat de tanar-25 ani, atat de frumos, de cumsecade si la locul lui, sa moara intr-un accident stupid, din inconstienta unui sofer baut si cu mania vitezei si a tipei care i-a lasat sa plece...la varsta asta cand visezi, iti faci planuri, iubesti.
Asta arata inca o data ca un anturaj nepotrivit iti face rau.

Trebuia sa plece saptamana trecuta pe vas, dincolo..dar nu stia ce i-a fost pregatit.
Asa ca in ciuda sfatului mamei sa ramana acasa, a luat masina mamei si a plecat cu inca doi baieti unde acasa la o anumita fata...evident au baut ceva pe acolo, apoi pe la 5 dimineata au plecat.
Baiatul care a condus era cel care merge de obicei cu foarte mare viteza, ceilalti nu aveau carnet. Acul atinge 180 km la ora...masina merge in sant mult timp, se loveste intr-un stalp si apoi se rastoarna in apa. Intuneric..
Cel din spate a reusit sa iasa sa cheme ajutor, au venit oameni si i-au scos din masina, numai ca lui nu ii mai puteau face nimic..s-a stins. Cu multe lovituri la cap si sangele care i-a invadat plamani."A cazut" cum zicea I.

Cel de la volan a fost scos si el ranit, l-a sunat pe tatal sau..un om cu bani deh,care a ajuns inaintea politiei. Au incercat sa musamalizeze treaba sa nu pice el vinovat asa ca atunci cand domnul politist nervos a intrebat: Vreau sa stiu cine era la volan?? ei au zis...V! ce mai putea el sa zica..a tacut pe vecie. Atunci au vazut acul oprit la 180. In zona Moeciu de Sus daca mergi cu viteza asta rezulta sinucidere curata.
A sosit si ambulanta, i-au luat pe toti 3. S, cel care a condus a avut si el lovituri la cap, urmand o interventie medicala.M, cel care a stat in spate, nu a avut decat taieturi pe fata si altele nu foarte grave, in schimb V. nu a avut noroc. Asa i-a fost scris in destin? pai imi vine sa calc in picioare foaia care scrie asta, sa o rup si sa o arunc, nu e normal, nu e corect..de ce sa moara atatia oameni tineri? de ce? asa a vrut Dumnezeu? Doamne, inca mai e criza si in ceruri?

L-au pregatit pentru ultimul drum, au adus si fanfara. Mama a fost cu lumanare, eu nu am putut, mi-a fost frica.Desi de cei vii trebuie sa ne temem..Eram afara cand au trecut si cand am auzit cantecul trist al fanfarei, nu imi puteam opri lacrimile, sarmanul a murit nevinovat si fara o lumanare, si-a vazut viata, mama, tot si s-a dus.

Sufletul mamei ravasit de atata durere nu vroia sa accepte ca baiatul ei frumos nu se va mai trezi niciodata, cred ca si prietena lui era la fel.Cand a venit preotul spaima s-a instalat...pentru ca vroiau sa i-l ia si urma sa nu il mai vada niciodata. La biserica a fost un chin si mai mare, sa vezi tu omul tau drag bagat in groapa aia urata, sa te intrebi daca nu ii este urat, daca nu ii este frig, daca nu plange, daca nu ii e dor...si sa arunci pamantul peste el, de parca ar fi o frunza care o poti ascunde cu ceva.Si atunci sa vrei sa te arunci in gol, sa fii acolo cu el, sa nu fie singur si abandonat, sa se curme durerea. Cel mai trist peisaj din viata unui om, imi este frica de moarte. Si tatal, care 20 ani nu i-a pasat de el, apare acum si ii reclama mamei ca de ce l-a lasat sa se duca cu ceilalti...Poftim???? Unde ai fost in cei 20 ani cand il durea, cand avea febra, cand avea nevoie de o imbratisare? mai ai pretentii sa reclami ceva? Nu spun ca nu il doare dar...este rusinos ce a facut.Sa invatam ceva: sa le spunem celor dragi ca sunt importanti, si sa le fim alaturi, maine poate nu mai apucam.Viata- un fir de ata...O sa merg si eu sa ii pun o lumanare si o sa-i vorbesc, sa nu ii fie urat.Desi cimitirul imi lasa un gol in inima.Daca ne nastem spre a muri si e totul wow foarte firesc, de ce trebuie sa fie atat de dureros si sfasietor? de ce omul trebuie pus in pamant sa il manance toate cele? oare cei plecati in cer, ne pot vedea, ne pot auzi??

Poate suna ciudat, dar eu sper ca ne pot auzi si vorbesc cu bunicii mei cateodata, le povestesc ce nu am apucat, ce as fi vrut, desi nu i-am cunoscut niciodata.Si seara inaintea examenului de engleza, ma gandeam la Teacher si parca am simtit ceva inexplicabil, ceva intens, de parca ar fi fost acolo cu mine, nu stiu daca era asta sau doar gandul meu.

Revenind la tragedie, toti stiu ca cel vitezoman a condus, desi tatal incearca sa o ascunda si acum da vina pe celalt care a stat in spate, e parinte, insa cum sa acuzi un nevinovat ca sa ii ascunzi greaseala care a costat o viata ? Sper ca cei doi care au scapat sa reflecte si sa invete din greseala, NU te urci la volan cand esti baut!! Eu nu m-as mai urca la volan niciodata dupa asa ceva, dupa mine sa ii se suspende carnetul pe vesnicie...de parca nu ar mai conduce si asa. Si eu conduc si vad zi de zi vitezomani care depasesc fara sa se asigure, si se mai intreaba lumea de ce Romania are o rata mare de oameni care mor in accidente rutiere. Imi fac mereu cruce cand plec, in speranta ca Domnul ma va ocroti si ma voi intoarce in siguranta, nu stii niciodata ce se poate intampla.Mama vrea sa faca dreptate, din pacate nimic nu il va mai aduce inapoi:(. Poate va exista dreptatea divina..


Dumnezeu sa te ocroteasca in pace V.!  acum esti intr-o lume mai buna, desi noua ne e atat de greu sa acceptam.

P.S Ieri l-am vazut pe cel care a cauzat, conducea si nu avea nici o grija...se pare ca a uitat tot si ca nici macar nu l-a afectat, conduce iar! ca sa mai duca la pierzanie si pe altcineva, o fi crezut domnul politist, daca se zice ca tatal ar fi mutat masina si l-ar fi pus pe V. la volan..sa fie credibil! Este ingrijorator cum unii nu au pic de constiinta si sentimente, sunt niste hiene avare, care cred ca daca au bani, toata lumea le este la picioare si ei sunt stapanii. Sunt josnici si patetici!

vineri, 11 iunie 2010

Intalnirea



Angela Gheorghiu isi intalneste idolul-Virginia Zeani.
Imi place ca este asa deschisa,vorbareata, pare un copilas dragut. Cand o intalneste se emotioneaza ca orice om care isi vede persoana draga, dupa o mare absenta. Mi se pare cu multa emotie scena.
Mari artiste cu care trebuie sa ne mandrim.

joi, 10 iunie 2010

Pace



Un cantec pe care il iubesc si care a ramas impregnat in fiinta mea de cand l-am auzit prima oara.
O sa il pun si cantat vocal sa vedeti cum suna..la fel de superb.

miercuri, 9 iunie 2010

Pantofi

Acestia decorati sunt creati de Mihai Albu.


Vreau si eu sa imi cumpar pantofi si ma gandeam la modele..sa fie frumosi, sa ii poti purta si la fusta si la pantaloni, de ce nu, sa fie si sexy si sa arate bine pe picior:)